Työterveyshammashuolto vähentää sairauspoissaoloja | Coronaria Hammasklinikka

Työterveyshammashuolto

Työterveyshammashuolto osana työterveyshuoltoa

Työterveyshuolto voi ulottua myös hampaisiin! Työnantaja voi korvata työntekijälle normaalin työterveyshuollon lisäksi myös työterveyshammashoidon kustannuksia. Hyvä hammasterveys vaikuttaa myös yleisterveyteen.

Työterveyshammashuolto lisää yleisterveyttä ja vähentää sairauspoissaoloja

Tarjoamalla työterveyshammashuollon sitoutat työntekijöitäsi, pidät huolta työntekijöittesi yleisterveydestä ja vähennät turhia sairauspoissaoloja! Hammastarkastukseen kuluu yleensä maksimissaan tunti, mikä on lyhyt aika, jos sillä vältetään sairauspoissaoloja.

» Kysy työterveyshammashuollosta Coronaria Hammasklinikalta!

Sopimukseen perustuva työterveyshammashuolto on verovähennyskelpoinen

Työterveyshammashuollon sopimus tehdään työnantajan ja Coronaria Hammasklinikan välille. Sopimuksen sisältö määritellään yhdessä työnantajan kanssa. Sopimuksen tulee kattaa koko henkilökunta.

Sopimuksessa tulee mainita, kuinka paljon hoitoa korvataan. Määrän täytyy olla kohtuullinen, mutta itse hoitotoimenpiteitä ei ole rajattu. Hammashoidosta saa myös normaalin käytännön mukaisesti Kelan korvauksen.

Kun hammashoidon kustannusten korvaus perustuu sopimukseen, se on tavanomaisena kuluna työnantajalle verovähennyskelpoinen ja lisäksi veroton etu työntekijälle.

Kysy työterveyshammashuollon sopimuksesta – kerromme mielellämme lisää! » Ota yhteyttä!

Hammasterveyden edistäminen työpaikalla

Työpaikoilla voidaan edistää suuterveyttä tarjoamalla mahdollisuus nauttia rauhassa kunnon ateria ja välipala. Tämä vähentää oleellisesti hampaille epäterveellistä napostelua pitkin päivää kiireen keskellä.

Porkkanoita kahvitauolle keksien sijaan

Kahvitauoilla on hyvä olla tarjolla kahvin ja teen lisäksi vettä, jolla voi sekä sammuttaa janon että huuhdella suun kahvin tai teen jälkeen. Keksien sijaan kahvipöytään voi laittaa naposteltavaksi vaikka porkkanoita, joissa ei ole turhaa sokeria. Niiden pureskelu sekä puhdistaa hampaita että edistää syljen eritystä, mikä on hyväksi hampaille ja suun limakalvoille.

Laita ksylitolituotteita tarjolle

Taukotilassa ja lounasruokalassa voi olla tarjolla ksylitolipurukumia tai ksylitolipastilleja lounaan ja kahvin jälkeen napattavaksi. Saatavilla on myös erityisiä ksylitoliautomaatteja.

Korvaa huono välipala-automaatti

Välipala- ja juoma-automaateista saa useimmiten lähinnä limsaa, suklaapatukoita ja muita hampaille ja yleisterveydelle hyödytöntä. Välipala-automaatin sisällön voi korvata terveellisemmillä välipaloilla, kuten vesipulloilla, voileivillä ja hedelmillä. Veden juominen ja ksylitolituote ovat toki hyväksi myös terveellisten välipalojen jälkeen!

Kannusta työntekijöitä tupakoimattomuuteen

Työntekijöitä kannattaa kannustaa myös tupakoimattomuuteen, sillä tupakointi lisää esimerkiksi ientulehduksen riskiä. Hoitamattoman ientulehduksen on todettu olevan yksi sydän- ja verisuonitautien riskitekijä.

Kannustamalla työntekijöitä hyvään suuterveyteen myös työpaikalla parannat henkilöstön yleisterveyttä, mikä tarkoittaa tulevaisuudessa vähemmän poissaoloja työstä sairauden tai lääkärikäyntien takia!

» Ota yhteyttä Coronaria Hammasklinikkaan